Wethouder Paul van Meekeren en toekomstig bewoner Martijn Smit graven de koker met de poster in onder de woning van Smit.
Wethouder Paul van Meekeren en toekomstig bewoner Martijn Smit graven de koker met de poster in onder de woning van Smit. (Foto: aangeleverd)

Start bouw 30 woningen Purmerbuurt

PURMEREND - Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners is de officiële handeling verricht voor de start bouw van het project Purmerbuurt. De aanwezigen. onder wie uiteraard veel aanstaande bewoners, werden in de Purmerkerk welkom geheten door Lukas Deurwaarder, projectontwikkelaar HSB. Vervolgens sprak wethouder Paul van Meekeren ze toe.

De kopers hebben een boodschap geschreven op een poster van het project en daarna was het de beurt aan Paul van Meekeren. Na het tekenen volgde en korte wandeling van de Purmerkerk naar de bouwplaats. Hier werd de poster in een koker geplaatst en deze is door wethouder Paul van Meekeren en Martijn Smit (toekomstige bewoner) ingegraven onder zijn woning.

Het kleinschalige plan met 30 luxe woningen omvat 7 vrijstaande, 14 tweekappers en 9 rijwoningen. De woningen zullen worden ontsloten door 5 toegangen en de indeling is zo gemaakt dat er een echt buurtje ontstaat. De ligging van het bouwplan is uniek: aan de golfbaan en het Purmerbos.

Gasloos

De woningen worden gasloos gebouwd. Speciaal voor deze nieuwe wijk is er een warmtenet aangelegd om aansluiting op Stadsverwarming mogelijk te maken. Het ontwerp van de woningen is van Boparai Associates Architekten, een landelijke stijl met veel afwisseling in woningtypes.

De verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. Nog een enkele woning is beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website woneninpurmerbuurt.nl

Borrel met de buren

De kopers hebben, onder het genot van een hapje en een drankje, alvast kennis kunnen maken met hun toekomstige buren.