Mazda3
Mazda3 (Foto: Mazda)

De nieuwe Mazda3 2019

REGIO - De nieuwe Mazda3, waarvan de eerste generatie werd gelanceerd in 2003, is het eerste model van een nieuwe en inmiddels zevende generatie Mazda's. Sinds de introductie zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren van dit model verkocht, waarvan er meer dan een miljoen naar Europa zijn verscheept.

Vanaf 15 maart staat de volledig nieuwe Mazda3 in de Nederlandse showroom voor prijzen die beginnen bij € 27.160,-. Voor deze prijs is het nieuwe model standaard veel rijker uitgerust dan zijn voorganger. Tegen het eind van het jaar zal de revolutionaire Skyactiv-X motor beschikbaar komen voor een meerprijs van € 950,-.

Mazda heeft bij de introductie van de nieuwe Mazda3 in Europa G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) toegevoegd aan het Skyactiv-Vehicle Dynamics pakket. GVC Plus is de tweede generatie van deze voertuigdynamica-controletechnologie van Mazda.

Voortbouwend op het soepele en efficiënte rijgedrag waaraan het bestaande GVC al bijdroeg voegt GVC Plus nu de regeling van het verticale draaimoment toe via remondersteuning. In bochten levert GVC Plus zeer subtiel enige remdruk aan de buitenste twee wielen op het moment dat het stuurwiel weer in de middelste stand wordt gezet. Dit levert een kort herstelmoment op, wat er voor zorgt dat de auto zich beter richt naar de rechte lijn en daarmee een grotere stabiliteit biedt. Dit vereenvoudigt manoeuvres voor het vermijden van noodsituaties en biedt meer betrouwbare stuurdynamiek onder verschillende omstandigheden.