Gillyan laat zich vrijwillig opsluiten.
Gillyan laat zich vrijwillig opsluiten. Aangeleverd/Fotobewerking: B. Agterberg

Zangeres Gillyan laat zich vrijwillig opsluiten

PURMEREND - Zangeres Gillyan laat zich binnenkort vrijwillig opsluiten in een hokje van een bij twee meter. Dit doet zij samen met vele andere bekende en onbekende Nederlanders om aandacht te vragen voor de meisjes in de gedwongen prostitutie over de hele wereld. Stichting Free a Girl - Lock me Up organiseert sinds 2011 dit evenement om geld in te zamelen met als doel vele meisjes uit de prostitutie te bevrijden.

'Help mij meisjes uit de prostitutie te bevrijden'

Gillyan: "Ik zet mij vaak in voor goede doelen omdat ik het belangrijk vind een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Je moet er toch niet aan denken dat dit jouw dochter overkomt?! 18 mei laat ik mijzelf dus twaalf uur lang opsluiten in een kooitje van een bij twee meter. We mogen er wel om de twee uur uit voor een plaspauze en krijgen halverwege een kom met rijst."

Indiase bordelen

De hokjes staan symbool voor Indiase bordelen. Het is de negende keer dat dit evenement wordt georganiseerd. Naast het bevrijden van meisjes uit de prostitutie wordt er onder andere keihard gewerkt aan preventie, aanpakken van straffeloosheid en de re-integratie van de meisjes in de maatschappij.

Startgeld

"Het startgeld van 2500 euro heb ik dankzij veel lieve en gulle mensen al bijna bij elkaar. Dat kan al mooi naar de stichting. Maar ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Free a Girl! Bij elke vijftig euro kan een meisje worden gered!"

Locaties

Gillyan is niet de enige die zich laat opsluiten. In de week van 13 tot en met 18 mei staan er op verschillende locaties, bij restaurants en bedrijven, in Nederland hokjes waarin mensen geld inzamelen voor Free a Girl. De afgelopen 11 jaar heeft stichting Free a Girl al bijgedragen aan de bevrijding van 4.300 meisjes.

De zangeres is regelmatig te zien en te horen bij Zondagmiddagpodia in de stad. Dit weekend is ze naast George Lotze en illusionist David Nathan aanwezig op het evenement Mode & Meer in de Lutherse kerk aan de Hoogstraat.

Doneren

Steun Free a Girl en Gillyan via de link:

www.lockmeup.nl/gillyan-niesen