Eerste avondwandeling in recreatiegebied Het Twiske

REGIO - Op woensdagavond 1 mei kunt u met gids Henk Strijker op stap door de natuur van het recreatiegebied Het Twiske, dit alles onder de vlag van de Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid, het IVN - afdeling Twiske. Aanvang 19.30 uur.

De gids vertelt over de natuur en soms een anekdote over de dingen die we op ons pad tegenkomen. Tijdens de tocht van circa 2 uur ontdekken we vogels, planten en dieren. Ook komt het ontstaan van het gebied aan de orde.

De zomergasten zullen in groten getale zijn teruggekeerd en hun stemmen in een vogelkoor laten horen. Stemmen om te laten horen dat ze er zijn, een vrouwtje zoeken en om hun territorium af te bakenen.

We gaan op bezoek bij de Schotse hooglanders en als het weer meewerkt, kunnen we de zon onder zien gaan. De ontdekkingstocht is geschikt voor alle leeftijden. Aanvangstijd: 19.30 uur en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Deelnemen kost € 2,50 per persoon en is gratis voor leden van het IVN en KNNV, alsmede kinderen tot en met 12 jaar.

Verzamelplaats is parkeerplaats P19 aan de Polderweg, Den Ilp (ingang Schoolstraat Den Ilp). Aanmelding via strijkertjes@quicknet.nl of 06-13319278. Opgave is verplicht en mogelijk tot 24 uur voor de wandeling, om verrassingen voor u en voor de organisatoren te voorkomen.