Fragment uit Playtime.
Fragment uit Playtime. (Foto: aangeleverd)

Overzicht van films bij Filmhuis Purmerend

PURMEREND - Een overzicht van de films die de komende dagen in Filmhuis Purmerend in 't stamhuis aan de Kerkstraat 11 worden vertoond.

Zondagmiddag 21 april Playtime van Jacques Tati, Frankrijk, 1967, 120'.

In Mon Oncle kon Tati's alter ego, Monsieur Hulot, de moderne wereld nog ontvluchten en zich terugtrekken in zijn eigen oude dorpswoninkje. In Playtime belandt de groothartige Hulot alweer in een voor hem onleefbare moderne biotoop, maar is vluchten onmogelijk geworden. In deze gestileerde wereld van staal, glas en beton, zonder ook maar één enkele boom, baant monsieur Hulot zich struikelend een weg, ondertussen verwarring en chaos achterlatend. Alhoewel de toekomst van 1967 een somber beeld lijkt te voorspellen blijkt het allemaal minder ernstig: Hoewel het uiterlijk van de wereld verandert, blijkt uiteindelijk het dagelijks leven toch ongestoord zijn gang te gaan.

Dinsdagmiddag 23 april de film Buddy van Heddy Honigmann, Nederland, 2018, 86'.

Een hond haakt niet af. Dat is de belangrijkste zin uit Buddy, een prachtige documentaire waarin Heddy Honigmann de band tussen de behoeftige mens en zijn dienende viervoeter verkent. Hoe vaak de autistische jongen Zeb ook om een knuffel vraagt, Utah vindt het altijd prima. Het dier laat hem merken dat hij er mag zijn. Een gevoel dat leeftijdsgenoten Zeb niet altijd gunnen. Honigmann volgt nog vijf andere koppels, waaronder Trevor en Mister. Trevor is een oorlogsveteraan die gebroken terugkeerde uit Afghanistan. Mister voelt het als hij een nachtmerrie krijgt, en troost preventief.

Dinsdagavond 23 april Free Solo van Jimmy Chin / Elizabeth Chai Vasarhelyi, Verenigde Staten, 2018, 100'.

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park,… free solo.

De middagvoorstellingen beginnen om 14.30 uur, de avondfilms om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-). Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.