In de Lutherse kerk was de activiteit Mode & Meer, met modeshows, drankjes en hapjes en kans op fraaie prijzen.
In de Lutherse kerk was de activiteit Mode & Meer, met modeshows, drankjes en hapjes en kans op fraaie prijzen. (Foto: Han Giskes )

Gezellig en druk Paasbest weekend in binnenstad

PURMEREND - Het evenement Purmerend Paasbest is opnieuw een groot succes geworden. Gedurende het vorige weekend stond de binnenstad bol van de paasactiviteiten en voor alle gold dat het gezellig en druk was. En dat ondanks dat het weer enigszins guur was.

Velen namen de gelegenheid om tijdens het museumweekend een kijkje te nemen in het Purmerends Museum. Er was natuurlijk volop belangstelling voor de pas aangekochte nieuwe collectie van de plateelbakkerij van de Wed. Brantjes. Vanuit de museumwinkel startten puzzeltochten en stadswandelingen door Gilde-gidsen.

Mode & Meer

De Lutherse kerk aan de Hoogstraat stond voor het tweede achtereenvolgende jaar in het teken van Mode & Meer, georganiseerd door de dames van Ongekend Purmerend. Mode werd hier afgewisseld met lekkere happen en drankjes. Heel speciaal was dat de bezoekers kans hadden om met een prachtige prijs naar huis te gaan. Deze zijn spontaan door ondernemers beschikbaar gesteld. De hapjes werden beschikbaar gesteld en uitgeserveerd door de horeca.

Ook van het paaseieren beschilderen, een van de activiteiten in het Eggert Winkelcentrum, werd gretig gebruik gemaakt.

En dan was er op zondag op de Koemarkt het evenement Smaakmakend. Na een aanvankelijk rustige start werd het naarmate de middag vorderde heel druk. De terrassen zaten lekker vol en de bezoekers lieten zich de heerlijkheden goed smaken.

Het Purmerends Museum zette het gehele weekend de deuren open. Er werd gretig gebruik gemaakt van deze gelegenheid.
Een speenvarken aan het spit tijdens Smaakmakend op de Koemarkt. Het begon koud, maar later werd het alsmaar drukker.