Creatieve middag over jouw toekomst in bieb

PURMEREND - Op zaterdag 11 mei, van 13.00 tot 16.00 uur, is in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 een creatieve middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar met als thema 'Hoe ziet jouw toekomst eruit?' Deelname is gratis, maar er is beperkt plek.

Samenwerking tussen gemeente en de bibliotheek

Een creatieve middag waarbij kinderen aan de slag gaan met de toekomst van Purmerend. Hoe ziet Purmerend er uit over 20 jaar? Waar woon je dan? Hoe leef je dan? Hebben we dan nog genoeg grondstoffen, of moeten we alles hergebruiken. Is er nog groen in de stad, of is alles vol gebouwd met huizen. En hoe stap je dan je auto in, moet je zelf nog rijden of zijn er alleen maar zelfrijdende auto's. Deze middag fantaseren we er op los!

De kinderen beginnen met een speurtocht door de Bibliotheek. Op zoek naar bouwstenen om een stukje stad te maken. Daarna gaat een gedeelte van de kinderen samen met een kunstenares op een grote wereldbol zelf bouwen aan de stad.

Animatiefilm

Een andere groep gaat aan de slag om een stop motion animatiefilm te maken aan de animatietafel. Beeld voor beeld de toekomst van Purmerend tot leven brengen. Dat is echt een beetje toveren.

Kinderen zijn de toekomst, dus de organisatie van de middag wil graag weten hoe kinderen denken dat Purmerend er over 20 jaar uitziet. De gemeente gebruikt de uitkomst van deze middag voor verdere plannen (project 2040 – www.purmerend2040.nl).

Jolanda Hartog

De creatieve middag is een samenwerking van Bibliotheek Waterland en gemeente Purmerend. De begeleidende kunstenaar is Jolanda Hartog en de animatietafel wordt begeleid door Moniek van der Kaaden.

Meld je van te voren aan via www.bibliotheekwaterland.nl/purmerend2040