Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Talentenjacht levert bijzondere winnaars op

PURMEREND - Op de NKT theaterschool in Purmerend krijgen ruim 600 kinderen in de leeftijd van 2 tot 20 jaar wekelijks les in zingen, dansen en acteren. En natuurlijk willen die leerlingen laten zien wat ze allemaal kunnen!

Dat doen ze onder meer tijdens de optredens in de theaterschool of in poppodium P3 en theater de Purmaryn. Maar ook tijdens de NKT Talentenjacht. En die was dit jaar weer gevuld met aanstormende talenten! Van zang tot mime, alle podiumkunsten kwamen voorbij.

In totaal deden twintig NKT-leerlingen mee aan de talentenjacht. Zij traden op voor een professionele jury, waarbij onder meer werd gelet op originaliteit, verstaanbaarheid en podiumpresentatie. De jongste deelnemer was 8 en de oudste was 17 jaar.

Unanieme keuze

De jury koos na verschillende voorrondes uiteindelijk unaniem voor Mara en Preston. Ze zongen samen het liedje 'Shallow Ground' van Lady Gaga en Bradley Cooper, de titelsong van de film A star is Born. Niet alleen zongen de beide talenten het lied zeer overtuigend, ze hadden ook een mooie Engelse uitspraak. Mara en Preston winnen naast de NKT Oscar óók een figurantenrol in een nieuwe Nederlandse tienerfilm!

De komende weken gaan alle leerlingen hard aan de slag met de voorbereidingen voor de grote eindmusical, 'Koekoeksjong', die van 20 tot en met 30 juni in de grote zaal van theater de Purmaryn te zien is en waar alle leerlingen van 8 jaar en ouder in meespelen. Meer info hierover op www.depurmaryn.nl