Afbeelding
(Foto: )

Broeker Kerk dagelijks open voor bezoekers

BROEK IN WATERLAND - De deuren van de Broeker kerk zijn vanaf Koningsdag tot en met september weer dagelijks open voor bezoekers. Koffie, thee en ook wat lekkers erbij staan klaar en iedereen is welkom om het mooie historische interieur van de kerk te bekijken, te snuffelen tussen de tweedehands boeken of om een moment van rust te ervaren. Voor kunstliefhebbers zijn er wisselende exposities.

Originele gravures, vooral uit de Zaanse regio, afkomstig uit de achttiende en negentiende eeuw. En eigentijdse foto's van een Amsterdamse kunstenaar die werkt vanuit een atelier in Broek in Waterland. Ze hangen samen op de (verkoop)tentoonstelling die van 27 april tot en met 29 mei wordt gehouden in de kerk in Broek in Waterland.

Samenwerking Staphorsius

Gravures van landschappen, stads- en dorpsgezichten zijn al eeuwen populair. De tentoonstelling in de Broekerkerk bevat ondermeer werken van de graveurs Daniël Vrijdag, Daniël Veelwaard en Cornelis van Baarsel. Zij hadden twee eeuwen geleden al veel succes met hun vaak romantische en lieflijke afbeeldingen. De prenten werden destijds in ruime hoeveelheden gedrukt, maar originelen in goede staat zijn niet makkelijk meer te vinden. Dit deel van de expositie vindt plaats in samenwerking met Galerie Staphorsius in Westzaan.

Ander karakter

De foto's van kunstenaar Hanneke van Gent hebben een geheel ander karakter: ze zijn geen romantische weergave van de werkelijkheid maar een persoonlijk commentaar daarop. Ze trekt haar beelden uit de context van de dagelijkse omgeving. Ze zegt: "Ik zoek naar verruiming, verstilling van het moment in een fotografisch beeld."

Openingstijden

Openingstijden van de kerk en de expositie: zondag/maandag 13.00 - 16.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 16.00 uur.

Meer informatie nodig? Zie www.broekerkerk.nl


Afbeelding