Open afvaldag

PURMEREND - De gemeente Purmerend en HVC organiseren zaterdag 11 mei de zogeheten open afvaldag. Belangstellenden zijn die dag welkom bij de composteringsinstallatie aan Netwerk 60-62 in Baanstee-Oost. Er zijn vijf rondleidingen.

Tijdens de rondleidingen krijgt men een kijkje in de virtuele wereld van de appelschil en worden alle eventuele vragen over afval scheiden en hergebruik beantwoord. Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde! Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waar weer nieuwe producten van worden gemaakt. Zo wordt er van uw lege pak vla een dakpan gemaakt, van uw bananenschil groen gas en compost en van een lege toiletrol de krant van morgen.

U kunt zich via de link https://connect.hvcgroep.nl/201905-Open-Afvaldag-Purmerend-Registratiepagina.html inschrijven voor één van de rondleidingen over het terrein. Deze starten om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Kom langs en zie zelf hoe ze bij HVC van uw bananenschil compost maken!

Deelname aan de rondleiding is gratis. De minimumleeftijd voor een rondleiding is 8 jaar.