Scène uit Green Book.
Scène uit Green Book. (Foto: aangeleverd)

Programmering Filmhuis Purmerend

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende weken draait. Ze worden vertoond in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Dinsdag 7 mei om 20.30 uur Green Book van Peter Farrelly, Verenigde Staten, 2018, 130'.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Bijverdienen

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.

Door 'blanke staten

Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten, er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book won 3 Oscars, waaronder die voor beste film.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 mei om 20.30 uur If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins, Verenigde Staten, 2018, 119'.

De Afro-Amerikaanse regisseur Barry Jenkins verbluft na zijn prachtige film Moonlight opnieuw met If Beale Street Could Talk. Het is niet zomaar een boekverfilming, want Jenkins groeide op met de boeken van James Baldwin.

Hommage

Zijn romanverfilming is een hommage aan deze schrijver, die in zijn werk raciale, sociale en seksuele problemen in de Amerikaanse samenleving aankaartte.

De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren voor de films kan via de website www.filmhuispurmerend.nl Hier vindt u alle informatie over de andere films die gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl