Marco zet een handtekening.
Marco zet een handtekening. (Foto: Aangeleverd )

Ruim 2800 boeken gelezen tijdens project Scoor een boek

REGIO - Groep zes van Basisschool de Stap in Landsmeer is de winnaar van Project Scoor een boek. Net vóór de meivakantie klonk het fluitsignaal voor de aftrap van het project. Negen weken geleden startte Scoor een Boek! Ruim 400 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen uit Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Dit betekent dat er in totaal maar liefst 2889 boeken zijn gelezen!

Tijdens het project zijn de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Marco Tol van FC Volendam. Marco is ook door de kinderen aangemoedigd tijdens thuiswedstrijden van FC Volendam. Het grootste gedeelte van de deelnemende klassen heeft behalve dat ze gelezen hebben óók een wedstrijd bijgewoond in het stadion in Volendam. Extra leuk dus dat de sterspeler van FC Volendam een bezoekje bracht aan de winnende klas: Basisschool de stap in Landsmeer.

Prijsuitreiking

Dinsdag 7 mei kwamen Mascotte Frook van FC Volendam en de sterspeler Marco Tol naar de OBS de Stap om de prijs uit te reiken en een balletje te trappen op het schoolplein. Een feestje dus! De kinderen vroegen Tol het hemd van het lijf. Ze weten nu dus allemaal dat hij 21 jaar is, al heel lang voetbalt, dat zijn favoriete club Juventus is en dat dat hij zelf ook graag leest en dan vooral biografieën over sporters. Om het extra gezellig te maken deelde de mascotte Frook high fives uit in de klas.

Handtekening

Noah (9 jaar) had helemaal een leuke dag, deze keeper van het schoolvoetbalteam liet zijn handschoenen signeren door Marco Tol.

Lezen stimuleren

Claire Beversen, bibliotheek Waterland. "Het doel is om kinderen met plezier te laten lezen. Het thema voetbal verbinden aan een project als dit bleek al eerder succesvol in andere regio's." Naast sporten en spelen is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek probeert de bibliotheek dit te bereiken. Tijdens de zes voorgaande edities in Nederland zijn er enorm veel boeken gelezen in totaal lazen 21.678 leerlingen gezamenlijk 166.208 boeken.