Spreekuur voor al je opvoedvragen

PURMEREND - Als ouder heb je vast weleens vragen over de opvoeding van je kind. Dan is het goed om te weten dat je hiermee terecht kunt bij het opvoedspreekuur in Purmerend. Hier kun je terecht met al je opvoedvragen.

Als opvoedvragen snel of eerder gesteld worden bij een laagdrempelig punt waar specialisten advies geven, dan kan dit voorkomen dat het probleem groter of erger wordt. Ouders zijn snel geholpen en kunnen dan weer verder.

Veel voorkomende vragen hebben te maken met luisteren, gedrag, zelfbeeld, zindelijkheid, eten, schoolprestaties en slapen. Maar ook voor andere vragen over de opvoeding of de ontwikkeling van uw kind(eren) van 0 tot 18 jaar kunt u bij het opvoedspreekuur terecht. Het opvoedspreekuur biedt u één of meerdere adviserende of ondersteunende gesprekken met een pedagogisch adviseur.

De gesprekken vinden plaats bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. U kunt online een afspraak maken op een van onze CJG locaties via: https://www.opvoedspreekuur.nl/ Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.

Het is ook mogelijk om op werkdagen, tussen 08.30 en 16.30 uur, te bellen met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het nummer is 0299 74 80 04.

2 voorbeelden uit de praktijk:

Lizette is moeder van 16 jarige puberdochter Hanna. Ze is wanhopig, omdat haar dochter afgelopen week 's avonds steeds heel laat thuis komt. Zij heeft het idee totaal geen vat meer op haar dochter te hebben. Moeder komt naar het opvoedspreekuur. Samen met de pedagoog gaan ze na welke afspraken er voor Hannah kunnen worden gemaakt.

Zahra heeft twee schoolgaande zonen, Mohammed en Soufien. Twee verschillende kinderen met andere behoeftes. Met name bij het opstarten van de dag. De een kan geen woord verdragen en de ander kletst honderduit. Moeder Zahra vindt het lastig hiermee om te gaan. Het zorgt ervoor dat ze haar dag vaak al uitgeput begint. Samen met een pedagoog zet ze alles op een rij en kijken ze naar oplossingen.