Het team heeft er al heel wat trainingsuren opzitten. Vooraan in het midden Angie.
Het team heeft er al heel wat trainingsuren opzitten. Vooraan in het midden Angie. (Foto: aangeleverd)

Runnersteam Angie en Vlinder streeft naar € 40.000,- voor Kika

PURMEREND - Zondag 26 mei is in Almere de Kika Run. Vanuit deze regio doet onder andere Team Angie en Vlinder mee. Een team met een aangrijpend verhaal. Want een van de naamgevers van de formatie, is de pas 5 jaar oude Angie Burrie. Angie heeft Leukemie (ALL).

"Het moet toch lukken om samen kinderkanker de wereld uit te rennen!"

Angie vecht al anderhalf jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte. Dit doet zij onder andere samen met haar zus Vlinder van 7 jaar. Vlinder steunt haar kleine zus door dik en dun. Samen zijn zij Team Angie en Vlinder. Aan dit team hebben zich inmiddels meerdere mensen gecommitteerd, die allemaal in actie komen voor Kika in de strijd tegen kinderkanker.

Wereld stort in

Nancy Burrie, de moeder van Angie en geboren en getogen Purmerendse, vertelt over het initiatief: "Wanneer je hoort dat je kind kanker heeft, stort je wereld compleet in. Vooral het eerste jaar van het behandeltraject is erg zwaar. Angie was toen 3 jaar. De chemotherapie, de medicijnen (Angie slikte in het begin 21 pillen per dag), moeite met eten, slapeloosheid, angst, spoedopnames, bloedtransfusies, noem het maar op. Dat is een hel. Dit wens ik geen enkele ouder toe."

75% geneest

\Kika financiert onderzoek naar kinderkanker, om de behandelmethoden te verbeteren en de genezingskans te vergroten. Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dit betekent dat één op de vier kinderen het niet overleeft. Dit moet beter, vindt Nancy.

"Nu het met Angie weer wat beter gaat, willen wij ons graag inzetten voor de strijd tegen kinderkanker. Vorig jaar renden mijn oudste dochter Vlinder en mijn vader, Thijs Burrie, de Kika Run in Almere. Dit jaar ren ik zelf ook 10 kilometer mee, maar daarvoor moest ik wel echt aan de bak en gaan trainen."

Liefst 30 runners

En: "Door een oproep sloten zich al snel meerdere runners aan bij ons team, onder wie Monique Lindner. Monique is eigenaresse van Livera in Purmerend. Maar ook Jeannette Zwaan, Jessica Eijk, zij is van het bedrijf Kop of Munt, en Frans Sleebos haakten aan. Het zijn eveneens Purmerenders."

Ook Angie, het zusje van Vlinder, en haar opa Thijs rennen weer mee. Ze hebben de afgelopen maanden goed en stevig getraind om in Almere beslagen ten ijs te komen. De groep bestaat momenteel uit 30 runners uit Purmerend en omstreken. Zondag de 26e rent de grote groep in Almere de Run for Kika. Met het ultieme doel zoveel mogelijk geld ophalen. "Want geen bedrag is te hoog voor dit doel", stelt Nancy.

Hartverwarmend

Nancy Burrie: "Samen rennen we kinderkanker de wereld uit! De reacties zijn hartverwarmend. Veel particulieren en bedrijven uit Purmerend, Edam-Volendam en omgeving (in totaal al 1000 sponsoren) hebben aan ons team inmiddels een bijdrage geleverd voor Kika. Het bedrijf ITSD uit Purmerend sponsort o.a. speciale teamshirts. Iedere euro is keihard nodig."

Wil je Team Angie en Vlinder ook sponsoren? Ga dan naar www.runforkika.nl/team-angie-en-vlinder