Evelien en collega's schenken niet alleen maar koffie bij het inloophuis.
Evelien en collega's schenken niet alleen maar koffie bij het inloophuis. (Foto: Vincent de Vries)

'Je moet het kunnen dragen'

In Purmerend op Zondag verschijnt met enige regelmaat het Wij Allemaal Nieuws. Hierin leest u alle nieuwtjes, info en wetenswaardigheden omtrent inloophuis Wij Allemaal. De stichting Wij | Allemaal heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooijmanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker.

Gastvrouw Evelien Vagevuur zoekt versterking voor het inloophuis Wij Allemaal. "Gastvrouw zijn bij het inloophuis is een roeping, zo voelt het voor mij in ieder geval wel. Als je in het inloophuis werkt hou je van mensen, ben je zorgzaam, kun je goed luisteren, maar moet je het verdriet ook kunnen dragen. Er wordt echt niet de hele dag gehuild, maar bij de slechte berichten van de gasten moet je er wel staan!"

Evelien Vagevuur is 61 en werkt al ruim 2 jaar veel plezier bij het inloophuis. "Kanker doet zoveel met mensen. Na al die jaren hier ga je dan ook wel relativeren. Het leert je anders naar het leven kijken. Dan is het opeens niet zo een probleem dat je nog niet weet wat je alweer moet eten 's avonds of dat je alweer boodschappen moet doen. Tel je zegeningen zeg ik dan tegen mensen die gezond zijn!"

Humor

"Vaak geneest men van kanker, maar lang niet altijd. Dan ga ik naast iemand zitten die mij nodig heeft en gewoon troost geven. En als er behoefte aan is sla ik een arm om iemand heen. Voor mij is humor in mijn werk belangrijk. Ik denk dat ik kan zeggen dat humor, ook in het inloophuis, de dingen wat luchtiger maakt. Ik werk heel erg vanuit mijn gevoel."

Prachtig vrijwilligerswerk

"Op dit moment geniet ik van het fantastische gastvrouwenteam wat wij hebben. Een fijne groep vrouwen die niet alleen voor de gasten maar ook voor elkaar klaar staan. We zijn nog op zoek naar nieuwe toppers in de leeftijd van 40 tot 60 jaar die van aanpakken houden, teamspirit hebben, zorgzaam zijn en gastvrij. Het is prachtig en veelzijdig vrijwilligerswerk. Mocht mijn verhaal je aanspreken dan hoop ik dat je je aanmeldt bij het inloophuis voor een kennismakingsgesprek. De deur staat elke morgen open van 09.30 tot 13.00 uur en dan schenken de gastvrouwen een lekker kopje koffie of thee!"

Extra info

Extra info nodig? Dit kan via tel: 0299 - 406094 of stuur een e-mail: info@wij-allemaal.nl.