Een van de fiets- en loopbruggen in het Kooimanpark.
Een van de fiets- en loopbruggen in het Kooimanpark. (Foto: aangeleverd)

Vernieuwd Kooimanpark toneel van zeskamp

PURMEREND - Afgelopen woensdag opende wethouder Eveline Tijmstra op een sportieve manier het opgeknapte Kooimanpark.

Voor sportbedrijf Spurd is het vernieuwde Kooimanpark reden om voortaan elke donderdag, van 16.30 tot 18.00 uur, een uitdagende zeskamp te organiseren voor kinderen uit de wijk in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Spurd organiseert er SpurdFun. Dat betekent leuke sport- en spelactiviteiten. Kinderen zijn welkom om gratis mee te doen met verschillende spellen: een stormbaan estafette, skippyslang race, touwtrekken, zaklopen en nog veel meer.

Activiteiten door Spurd

In de zomervakantie van 2018 organiseerde Spurd als proef een aantal activiteiten. Met name de kinderactiviteiten waren een succes. Vanaf de opening is Spurd daarom wekelijks te vinden op de weide waar vroeger het rosarium was, tegenover de Tien Gemeenten. Om dit mogelijk te maken, is een klein stukje uitlaatroute opgeheven.

Kooimanpark

In 2018 is gemeente Purmerend begonnen met extra onderhoud in het park. Beplanting werd gesnoeid, oude beplanting en voethekjes verwijderd en het terras aan het water schoongemaakt. Begin 2019 is er nog meer beplanting gesnoeid en verwijderd. Het effect is dat er veel zicht en ruimte in het park is gekomen en de anonieme plekken in het park verdwenen zijn.