Stefanie Schulte
Stefanie Schulte (Foto: Els Broers)

Schulte genomineerd voor boekverkoper van het jaar

PURMEREND - Stefanie Schulte - bedrijfsleider van boekhandel Het Leesteken is in de race om boekverkoper van het jaar te worden. De vijf boekhandelaren in Nederland die de meeste publieksstemmen weten te vergaren, komen op de shortlijst. De shortlijst wordt dit jaar bekendgemaakt op vrijdag 7 juni 2019. Een vakjury bezoekt vervolgens de vijf boekhandelaren en besluit na rijp beraad wie zich boekverkoper van het jaar 2019/2020 mag noemen. U kunt uw stem uitbrengen op de longlist via de link op www.stichtingelspeet.nl boekverkoper-jaarverkiezing-2019/2020. Stemmen kan tot en met zondag 2 juni aanstaande.

Bedrijfsleider -en per 1 juli a.s. eigenaar- Stefanie Schulte is inmiddels een naam binnen de boekenwereld. Zij was lid van de Dioraphte Literatour Prijs van het CPNB, zit in het Boekverkoperspanel van Hebben en van Boekenbijlage.nl en daarnaast recenseert zij maandelijks in diverse lokale media (onlangs bijv. in Het Parool). Zij interviewde (veelal met publiek) onder meer Laurent Binet, Tatjana de Rosnay, Murat Isik, Auke Kok, Roos van Rijswijk, Hanna Bervoets, Jente Jong, Bert Natter en Tommy Orange.

Passie voor boeken

Haar passie voor boeken, het kritisch lezen ervan en het op basis daarvan vinden van het juiste boek bij de juiste persoon maakt haar een geliefde gesprekspartner voor eenieder die iets met boeken te maken heeft in de breedste zin van het woord.

Bovendien beschikt zij over een hoge gunfactor bij een breed publiek.

Boekhandel die inspireert

Het Leesteken in Purmerend is een jonge, desalniettemin niet meer weg te denken boekhandel die verrast en inspireert.

Het is een boekhandel uit het middensegment, maar met een grote landelijke bekende naam. Uitgevers en schrijvers komen graag bij Het Leesteken.