Afbeelding
(Foto: Silvia Oremus)

€ 45.000,- opgehaald met Run for Kika

PURMEREND - Team Angie & Vlinder, vooral bestaand uit runners uit de regio Waterland, heeft zondag jl. bij de Run for Kika in Almere topprestaties geleverd. Door o.a. een recordbedrag van bijna € 45.000,- aan sponsorgeld op te halen voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). Daarmee won het team met overmacht de bokaal voor het beste team. Maar er waren ook individuele topprestaties van de teamleden. Nancy Burrie uit Edam, moeder van Angie (5) en Vlinder (7) was de grote animator van het team. Angie vecht al anderhalf jaar tegen de ziekte leukemie (ALL) en krijgt veel steun van haar zus Vlinder. Nancy kwam op het idee met een team mee te lopen met de Run for Kika, team Angie & Vlinder. Steeds meer runners (uiteindelijk 33), jong en oud, en maar liefst 1252 sponsors sloten zich bij het initiatief aan. Met een geweldig resultaat!

Team Angie & Vlinder breekt records en verovert harten bij Run for Kika

De Runs for Kika , bestemd voor meer onderzoek en betere behandelmethoden naar kinderkanker, is een uniek evenement. Met een lacht en een traan, hartverwarmend, maar ook hartverscheurend. Want er lopen ook teams mee waarvan het kind inmiddels is overleden. Er zijn per jaar zeven edities in Nederland. Aan het evenement in Almere deden volgens woordvoerster Jacqueline Zomerdijk 1000 mensen mee, waarvan een record aantal van 200 kinderen. De volgende runs zijn in Utrecht op 16 juni, gevolgd door de Run for Kika in Alkmaar op 7 juli (door recreatiegebied Geestmerambacht).

Momenteel geneest 75 procent van de kinderen met kanker, Kika streeft naar 95 % genezing binnen enkele jaren. Voor het eerst waren dit jaar op de route ook grote portretten van 'Kika Kanjers' te zien, waarvan velen het inmiddels goed maken, maar ook een aantal niet meer onder ons zijn. Een kippenvelmoment voor vele lopers. Gelukkig gaat het met Angie Burrie heel goed. Ze rondt in september haar zware behandeling van twee jaar af. Momenteel gaat ze al weer vier ochtenden in de week naar school, ze zit op zwemles en ze heeft zelfs zondag de Kids Run van 1000 meter afgelegd. Afgelopen dinsdag was ze bij RTL Boulevard te zien in het kader van de actie De Nacht van het Kind.

Beste team

De teamleden leverden geweldige prestaties, ieder op eigen niveau en naar eigen mogelijkheden. Monique Lindner (eigenaresse van Livera Purmerend) haalde met een bedrag van ruim € 9100,- het meeste sponsorgeld op van alle deelnemers, op de voet gevolgd door Hilde Meulenberg met bijna € 8600,- (eveneens van Team Angie & Vlinder). Moeder van Angie en Vlinder, Nancy Burrie, en vader Kelly Schilder lieten zich ook niet onbetuigd en eindigden in de top vier. Team Angie & Vlinder deed mee met 33 lopers, die de 10 of 5 km aflegden. Vader Kelly, Moeder Nancy en Angie en Vlinder namen op het podium de bokaal voor het beste team in ontvangst. Nancy bedankte alle runners en sponsors voor hun geweldige inzet en betrokkenheid. Angie werd, met andere zieke kinderen, ook nog gekroond tot 'Kika Kanjer'.

Diverse kinderen van het team deden mee met de Kids Run over 1000 meter. Vlinder haalde € 870,72 op en kreeg daarmee, samen met een aantal andere kinderen, de titel 'Goldrunner'. De 3-jarige Tijn Hoogenberk liep met overtuiging de Kids Run en wist een sponsbedrag van ruim € 535,- binnen te brengen en kreeg eveneens een shirt als 'Goldrunner'. Ashley Kroon (3) liep samen met haar oma keurig de 1000 meter. Diverse andere kinderen uit het team knokten zich ook naar de finish bij de Kids Run en mochten beretrots zijn.

Bijzondere prestaties

Stefan Stapel uit Medemblik bijvoorbeeld overwon zes jaar geleden zelf de ziekte kanker. Hij liep nu met extra motivatie mee voor zijn nichtje Angie en volbracht netjes de 10 km. 'Snelheidsduivel' Robin Smit uit Volendam behaalde de snelste tijd op de 10 km en Marianne Veerman liep een persoonlijk record. Robin kwam pas later in het team, maar wist in korte tijd toch een prachtig bedrag van € 1050,- op te halen, waardoor hij ook het shirt van 'Goldrunner' mocht ophalen. Uniek was ook de prestatie van Abdel Chekhchar (werkzaam bij Werkom), die geheel volgens de wetten van de Ramadan, de tien kilometer toch wist te volbrengen. Jessica Eijk (mede-eigenaresse van Accountantskantoor Kop of Munt) liep in een sterkte tijd de 10 km en nam bij de Kids Run haar geblesseerde dochtertje op de rug, zodat ook deze kanjer haar medaille kreeg. Opa Thijs (66) kwam, ondanks een flinke blessure, toch in een acceptabele tijd over de finish bij de 10 km.

Vele acties

Team Angie & Vlinder heeft dit unieke sponsorbedrag door vele acties kunnen ophalen. Monique Burrie, tante van Angie en Vlinder, organiseerde met Basisschool de Klimop uit Purmerend van haar zoontje Jessy (7), een actie om koekjes/cupcakes te bakken en te verkopen. De opbrengst was € 2900,-. Via Gastouderbureau De Kroonjuweeltjes kwam nog € 500,- extra binnen. Vlinder en andere kinderen van de St. Nicolaasschool in Volendam gingen paaseitjes verkopen om geld op te halen voor Kika. Stal Korver in Edam zamelde in april ruim € 900,- in voor team Angie & Vlinder door kinderen voor het goede doel pony te laten rijden. Bij de Vomar in Volendam was het mogelijk je statiegeld te doneren aan het team en op meerdere tankstations stonden collectebussen van Kika.

Sponsoren kan nog steeds: www.runforkika.nl/team-angie-en-vlinder

Afbeelding