Stad doet mee aan landelijke actie NIXzonderID

PURMEREND - Tot maandag 3 juni is de landelijke actie NIXzonderID. Om extra aandacht te vragen voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. De gemeente Purmerend doet mee met NIXzonderID en er zijn verschillende acties.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines enzovoorts is het lastig om de juiste leeftijd van kopers in te schatten. Daarom roepen wij jongeren op hun verkopers te helpen en hun ID alvast te pakken bij de kassa of aan de bar.

Tijdens de week van NIX worden er verschillende acties georganiseerd. Zo ontvangen sportverenigingen een brief met uitleg over de campagne en worden de Stichting BIZ Koemarkt en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Purmerend per e-mail opgeroepen om hun leden te informeren over de campagne.

Op zaterdag 1 juni brengt wethouder gezondheid, Harry Rotgans, een bezoek aan De Wherevogels. Bij het laatste onderzoek met testkopers deed de club het erg goed. Er werd gevraagd om een ID en er werd geen drank meegegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Wethouder Rotgans geeft daarom het compliment.