Het compliment werd bijzonder op prijs gesteld.
Het compliment werd bijzonder op prijs gesteld. (Foto: Han Giskes)

Compliment voor alcoholbeleid De Wherevogels

PURMEREND - Dezer dagen reikte wethouder Harry Rotgans een compliment uit aan voetbalvereniging De Wherevogels.

Club deed het goed tijdens actie NixzonderID

Bij het laatste onderzoek met testkopers deden zij het erg goed. Er werd consequent gevraagd om een ID en er werd geen drank meegegeven aan jongeren onder de 18 jaar.

Van 23 mei tot 3 juni was de landelijke actie NixzonderID. Gedurende deze periode werd aandacht gevraagd voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak.

Jonge kopers van drank of sigaretten hebben nog niet altijd hun ID bij de hand. Daarom deed de gemeente Purmerend mee met NIXzonderID en vonden verschillende acties plaats.

Lastig inschatten

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het lastig om de juiste leeftijd van kopers in te schatten. Daarom worden jongeren opgeroepen hun verkopers te helpen en hun ID alvast te pakken bij de kassa of aan de bar.

Diverse acties

Tijdens de week van NIX werden er verschillende acties georganiseerd.

Zo ontvingen sportverenigingen een brief met uitleg over de campagne en werden de Stichting BIZ Koemarkt en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Purmerend per e-mail opgeroepen om hun leden te informeren over de campagne.