De leerlingen rouleren per voorstelling.
De leerlingen rouleren per voorstelling. (Foto: Jeroen Man)

Liefst 600 kinderen repeteren Koekoeksjong

PURMEREND - Vanaf 20 juni voeren de leerlingen van de NKT Theaterschool maar liefst negen keer de familiemusical Koekoeksjong op in de grote zaal van theater De Purmaryn. Een voorstelling die speciaal geschreven is voor het NKT, zodat alle leerlingen van 8 tot 21 jaar kunnen meedoen.

Elke voorstelling rouleren er een kleine 200 kinderen in het ensemble, die samen met hun klas een lied en dans opvoeren. En hele tour de force voor zowel de leerlingen als voor hun ouders, de NKT docenten en het creatieve team van de voorstelling. "Na drie weken lang dezelfde dans gerepeteerd te hebben wordt er wel eens gemopperd', aldus Jeroen Man, schrijver en regisseur van de voorstelling. "Maar we willen elk kind natuurlijk zo goed mogelijk laten zingen, dansen en acteren, zodat ze aan alle opa's, oma's, vaders, moeders en andere belangstellenden in de zaal kunnen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben in het afgelopen jaar."

Op het NKT merken de medewerkers al dat de gezonde spanning toeneemt: ouders die nog even snel willen weten op welke dag hun kind optreedt, docenten die beseffen dat de voorstelling al over twee weken op de planken staat, maar dat een bepaald lied, stuk tekst of dans nog écht goed geoefend moet worden en vrijwilligers achter de schermen die nóg een extra tandje bijzetten om het decor en de kostuums op tijd klaar te hebben.

Heerlijke periode

"Het is een hectische maar heerlijke periode", aldus NKT's directeur Astrid Honing. "Het team werkt keihard en ik weet inmiddels dat ik erop kan vertrouwen dat we zo meteen met een dijk van een musical en een podium vol talent de zaal platspelen. Fijn ook dat niet alleen familie en vrienden van de leerlingen naar de voorstelling komen kijken, maar dat we ook meer en meer horen dat theaterbezoekers met hun kinderen naar de NKT voorstellingen komen, en dat ze het waarderen dat er dankzij onze voorstellingen een mogelijkheid is om een betaalbare familiemusical in de eigen regio te zien."

Meer weten of ook naar de musical Koekoeksjong? Kijk op www.nkt.nl of www.depurmaryn.nl. De voorstelling is op 20, 21, 22, 23 (uitverkocht), 27, 28 en 29 en 30 (laatste kaarten) juni te zien in theater de Purmaryn. Kaarten kosten €19,95.