Hoe geef ik weer invulling aan mijn leven

Sinds een klein jaar werk ik als vrijwilliger bij RSWP (WonenPlus) op het servicepunt. Na een moeilijke periode wilde ik weer een goede invulling geven aan mijn leven, weer onder de mensen komen en heb ik mij aangemeld bij WonenPlus.

Als vrijwilliger bel ik onder andere abonnees om te vragen hoe zij de dienstverleningen van WonenPlus ervaren.
Met de één heb ik een kort gesprek, met de ander een wat uitgebreider gesprek.

Abonnees tevreden

Over het algemeen zijn de abonnees heel blij met WonenPlus en tevreden over de vrijwilligers die de diensten uitvoeren. Soms willen ze teruggebeld worden om iets te vertellen aan de consulent, een kritische noot of een compliment. Maar soms willen ze ook wel iets terug doen en melden zich aan als vrijwilliger.

Veel variatie

Ook zet ik in diensten uit naar andere vrijwilligers. Je spreekt dan zowel de abonnee als de vrijwilliger en moet deze diensten ook verwerken in de computer. Variatie alom. In het begin heb ik veel begeleiding gehad van de consulent.

Moest het computerprogramma leren kennen, heb advies gekregen hoe je abonnees moet benaderen, advies gekregen hoe je een juiste match kan maken tussen een abonnee en een vrijwilliger.

Uitbreiden

Ik begin alles al een beetje onder de knie te krijgen en moet zeggen dat ik het heel leuk vind.
Ik probeer nu zo langzamerhand mijn "werkdagen" uit te breiden en hoop nog een lange tijd iets te kunnen betekenen voor de abonnees.

Ook aan de slag

Wil je ook aan de slag als vrijwilliger? Wil jij graag iets bijdragen voor je omgeving, ontdekken welke werkzaamheden je leuk vindt of je contacten uitbreiden? Neem dan contact op met het servicepunt RSWP Purmerend om te kijken naar de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Gegevens

RSWP Purmerend, tel. 0299 42 63 64. E: wonenpluspurmerend@rswp.nl