Afbeelding
(Foto: Aangeleverd )

Kunst na Arbeid speelt Uxor Maris

PURMEREND - Door de jaren heen ontwikkelde de uit 1927 stammende Muziekverenging Kunst na Arbeid zich tot een multifunctioneel inzetbaar orkest. De bezetting van de groep zijn koperen blaasinstrumenten aangevuld met saxofoons en slagwerk wat onoverkomelijk het kenmerk is van een Fanfare orkest. Het fanfareorkest van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid laat zich van haar vele kanten zien met een concert op zondag 23 juni in Dorpshuis in Wijdewormer.

Een hoogtepunt betreft Hornfestival van Kurt Gäbe, welke gespeeld zal worden door de twee hoornisten Annette Schuitemaker en Dieke Verrijk.

Purmer Meermin

Een ander hoogtepunt van het programma is de uitvoering van 'Uxor Maris', geschreven door Jan Bosveld. Het werk is geschreven in opdracht van twee leden van het orkest ter gelegenheid van twaalfeneenhalfjarig huwelijk. Uxor Maris vertelt de legende van de Purmer meermin, die bij een dijkdoorbraak in 1403 de Purmer zou zijn aangespoeld.

Diverse muziekstijlen

Het programma is verder gevuld met diverse muziekstijlen, zoals filmmuziek, musical en originele fanfarewerken, waaronder Flashing winds, The Mask of Zorro, The Exodus song, Les Miserables enzovoort.

Bent u al geïnteresseerd geraakt? Dan zijn jullie zondagmiddag 23 juni van harte welkom om te komen luisteren in het Dorpshuis in Wijdewormer. Toegangskaarten zijn €9 en voor kinderen tot en met 15 jaar €7,50. De aanvang is om 14.30. Een mooie onderbreking van de zondagmiddag,

Kaarten bestellen

Kaarten via www.kna-purmerend.nl of via een aan mail aan de Pr commissie: knapurmerend@gmail.com