Specs Hildebrand.
Specs Hildebrand. (Foto: aangeleverd)

Klapstoelenconcert in tuin Weeshuis

MONNICKENDAM - Stichting Uit de Kunst verzorgt 26 juni van 20.00 tot 22.00 uur een klapstoelenconcert, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, in de tuin van het Weeshuis, Weezenland 16 in Monnickendam. De stichting koos dit keer voor een regionale coryfee: Specs Hildebrand uit Volendam.

Specs Hildebrand bij klapstoelenconcert

De singer-songwriter laat zich die avond vergezellen door bassist Evert-Jan Reilingh, gitarist Steef Reilingh, en saxofonist/fluitist Rob Kruisman. Specs Hildebrand (Theo van Scherpenseel, 1950) is sinds zijn twaalfde verjaardag, toen hij zijn eerste gitaar kreeg, muzikaal actief. Landelijke bekendheid kreeg hij vooral toen Specs in april 2014 centraal stond in een aflevering van de tv-serie 'Derksen On The Road', waarin sportjournalist Johan Derksen op zoek gaat naar zijn muzikale helden.

Veteraan

Specs Hildebrand is een veteraan, die vakmanschap aan gevoel koppelt en die er na bijna 45 jaar nog steeds in slaagt het publiek te boeien met eerlijke muziek en mooie anekdotes. Tijdens het concert wordt hij in een aantal nummers begeleid door bassist Evert-Jan, Steef en Rob Kruisman.

Neem je eigen stoel mee

Tijdens het openluchtconcert zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar; het publiek wordt verzocht zelf een (klap)stoel mee te nemen. Op de Fluwelen Burgwal is ook ruim plaats en goed zicht op het podium. De toegang is gratis, wel staan er collectebussen voor een vrijwillige bijdrage.

Bij slecht weer wordt het concert in het Weeshuis gehouden.

In de tuin van het Weeshuis wordt 26 juni een openluchtconcert gehouden.