Wendy Verbeek.
Wendy Verbeek. (Foto: aangeleverd)

Expositie in kerk Zuiderwoude

ZUIDERWOUDE - De Cultuur in de Kerk - Catharina Stichting Zuiderwoude- verzorgt elk jaar, van mei tot september, in samenwerking met de kerk, een aantal zomertentoonstellingen met werk van verschillende kunstenaars op rij.

Wendy Veerbeek (1966), woonachtig in Hoorn, exposeert vanaf 29 juni in de kerk in Zuiderwoude. Iedereen is tot en met woensdag 31 juli elke dag welkom van 12.00 tot 15.00 uur.

Wendy is vaak op pad met de fiets en maakt dan foto's van de omgeving. Ze wordt elke keer weer verrast door de natuur, die elk seizoen weer wat moois te bieden heeft. Maar die ook zo verandert, soms binnen een paar minuten, bijvoorbeeld de lucht en kleuren. De foto's die ze maakt zijn vaak een startpunt om aan een schilderij te beginnen. Wendy exposeert nu met acryl- en olieverf schilderijen met als thema Waterland en IJsselmeer.

Haar schilderijen kenmerken zich door mooi helder 'eigen' kleurgebruik, bijzondere sferen en composities. De schilderijen komen puur en fris over. Er is liefde voor licht, landschap en kleur. Een fijne penseelstreek, bijzondere wolkenpartijen en lichtval in de werken.