Museum is op zoek naar extra handjes

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum de Speeltoren is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om een paar uur in de veertien dagen in het museum te werken.

De werkzaamheden bestaan uit het samen met een collega bedienen van de kassa voor entree en winkel en de bezoekers op weg in het museum helpen. Naar keuze een ochtend of middag werken van 3,5 uur per veertien dagen en één keer per zes weken in het weekend. Onderling ruilen kan altijd. Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt en er zijn regelmatig cursussen, lezingen en gezellige bijeenkomsten.

Meer informatie. vraag het aan de museummedewerkers of coördinator Jan Colaris, tel. 0299-650370 of stuur een e-mail naar info@despeeltoren.nl

Het museum zoekt ook een opgeruimde huismeester voor het museumgebouw. Die zorgt ervoor dat het museum(gebouw) technisch goed blijft functioneren en controleert regelmatig of alles nog werkt. De vrijwilliger vervangt zelf een lampje of zorgt dat het geregeld wordt. Organiseert het schoonhouden (er is een schoonmaakhulp aanwezig) en regelt de was en de afvalverwijdering. Houd de voorraden bij van catering en huishoudelijke artikelen en ziet toe op de uitvoering van de onderhouds-contracten. Dat alles kost een paar uur per week.

Meer informatie, bel Bertien van der Kolk, tel. 0299-652580 of stuur een e-mail naar info@despeeltoren.nl