Verena Sens behaalde zilver op de balk.
Verena Sens behaalde zilver op de balk. Foto: Spikes Fotografie

Eremetaal in Ahoy R'dam voor turntalenten

ROTTERDAM/REGIO - Vorig weekend vonden in Ahoy Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor de eredivisie en daarnaast ook de Ahoycup voor dames en heren van de 1e divisie. Er werd veel eremetaal behaald door talenten uit Purmerend en omstreken.

Chiara Pinna werd Nederlands Kampioene in de meerkamp bij de Jeugd 1 N1. Verena Sens heel knap 4e bij de AhoyCup. Bij de toestelfinales behaalde Eva Nieuwenhuizen goud op sprong bij de Jeugd1 N1 en eveneens goud was er voor Evrim Ksikas bij de AhoyCup voor heren bij het onderdeel ringen. Als één van de allerlaatste turnsters kwam Verena Sens in actie dit weekend, bij het onderdeel balk, waar ze zilver wist te veroveren!

Chiara Pinna (12) uit Purmerend turnde voorheen bij Turncentrum Waterland en traint nu bij Turnz in Amsterdam in de categorie N1. Zij opende haar meerkamp met een prachtige oefening op brug met een score van 10.600. Daarna volgde balk waar ze netjes turnde, maar toch 2 keer een val had. Ze behaalde een score van 10.400. Het derde toestel was vloer. Op de instrumentale versie van 'wake me up' van Avicii liet Chiara een prachtige oefening zien met onder andere een dubbelsalto, arabier-flikflak-hele schroef en een overslag-streksalto. Ze behaalde de hoogste score van 12.300 op vloer.

Ook Eva Nieuwenhuizen komt uit Purmerend en turnt bij Topturnen Opmeer. Zij had zich net niet gekwalificeerd voor de meerkampfinale, maar wel op haar favoriete onderdeel sprong. Met een keurig uitgevoerde yurchenko gehurkt en gehoekt turnde zij naar het goud op dit onderdeel.

Verena Sens behaalde vorige week nog een keurige 6e plaats op het NK in Tilburg en liet zien dat ze nog steeds in uitstekende vorm verkeert. Op slechts 0,2 punten miste ze het brons in de meerkampfinale, maar liet wel op alle 4 de toestellen mooi uitgevoerde en stabiele oefeningen zien. Bij de toestelfinales op zondag kwam ze uit op het onderdeel balk en was 1 van de favorieten voor een podiumplek. Ze mocht haar oefening beginnen toen het applaus voor Epke Zonderlands rekoefening nog nagalmde in het Sportpaleis, waardoor de opsprong niet helemaal zeker was. De rest van haar oefening was vervolgens echter foutloos en dat leverde de zilveren medaille op!

Ahoy Cup heren

Evrim Ksikas mocht na het behalen van de 8e plaats in de meerkamp van de Ahoycup ook aantreden bij het onderdeel ringen. De Purmerendse turner wist beslag te leggen op de gouden medaille.