Het Hospice in Vrijheid aan de Ds. ML Kingweg in Purmerend.
Het Hospice in Vrijheid aan de Ds. ML Kingweg in Purmerend. (Foto: Marieke Zwart)

Vrijwilliger in Hospice in Vrijheid

PURMEREND - Zaterdag 6 juli tussen 10.00 en 13.00 uur is er een inloopochtend in Hospice in Vrijheid ten behoeve van het werven van nieuwe vrijwilligers. Wat zoeken wij? Mensen die onze bewoners willen ondersteunen en begeleiden in hun laatste levensfase. Naast het zorg dragen van onze bewoners zijn zij ook gastvrouw/heer. Je werkt in blokjes van vier uur, ook in de weekenden. Je maakt je eigen rooster.

Het Hospice is een particulier initiatief zonder winstoogmerk en wordt volledig gerund door 80 vrijwilligers die diensten draaien van 08.00 tot 23.00 uur. Dankzij vele giften van particulieren, bedrijven uit de regio en regionale en landelijke fondsen is het initiatief na tien jaar in 2013 tot stand gekomen.

Door een samenwerkingsverband met De Zorgcirkel wordt er overdag, daar waar nodig gebruik gemaakt van verpleegkundigen voor het verrichten van medische handelingen. Gedurende de nacht is er altijd permanent een verpleegkundige van De Zorgcirkel in het Hospice aanwezig.

Het hospice heeft vier grote kamers voor bewoners die smaakvol en kleurig zijn ingericht, naast deze kamers is er een grote huiskamer en een ruime keuken voorzien van alle gemakken. Het hospice staat aan de Ds. Martin Luther Kingweg 2.