Wil en Cor Schagen kregen de burgemeester op bezoek.
Wil en Cor Schagen kregen de burgemeester op bezoek. (Foto: Han Giskes)

Briljant en diamant in Purmerend

PURMEREND - Het echtpaar Cor en Wil Schagen is 65 jaar getrouwd en verderop in de stad waren Gerard en Joop Karhof 60 jaar getrouwd. Burgemeester Don Bijl en loco Mario Hegger bezochten het respectievelijke briljanten en diamanten bruidspaar met een bloemetje en de hartelijke felicitaties.

Don Bijl en Mario Hegger zeggen het met woorden en bloemen

Wil en Cor Schagen-Lentelink zijn 65 jaar getrouwd. Zowel Cor (89) als Wil (88) zijn geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen door buurtfeesten na de bevrijding en zijn sindsdien onafscheidelijk.

Cor en Wil kregen twee kinderen en werden later opa en oma van zeven kleinkinderen en inmiddels zijn zij ook overgrootouders van een achterkleinkind.

Bevalt goed in stad

Cor en Wil hebben eerst in Amsterdam gewoond. Ongeveer 49 jaar geleden zijn zij in Purmerend komen wonen en dat bevalt hen goed. Voor hun huwelijk werkte Wil als naaister. Daarna zorgde ze voor de kinderen en deed het huishouden.

Cor heeft ruim 32 jaar gewerkt bij de Nieuwe Rijnvaart Maatschappij waar hij verschillende functies heeft uitgevoerd, waaronder onderdirecteur.

Sportief

Het echtpaar is sportief bezig en daarnaast actief met verschillende hobby's. Wil doet al jaren aan yoga. Vroeger had ze ook zangles. Cor doet nog steeds aan fitness. Verder hebben ze jaren gekampeerd met een tourcaravan. Hiermee bezochten veel verschillende landen in Europa.

Met de gezondheid van zowel Wil als Cor gaat het goed. Samen maken zij nog regelmatig uitstapjes en genieten van hun gezin. Om het jubileum te vieren zijn zij met de hele familie naar De Beekse Bergen geweest en later geven zij nog een receptie voor familie, vrienden en kennissen.

Echtpaar Karhof

Gerard en Joop Karhof-Blom zijn 60 jaar getrouwd. Gerard (85) en Joop (83) zijn beiden geboren en getogen Purmerenders. Ze leerden elkaar kennen doordat Gerard bevriend was met de broer van Joop, en dus regelmatig bij Gerard thuis te vinden was. Zeven jaar later trouwden ze en kochten een huis aan het Cavaljéplein in Purmerend.

Gerard en Joop kregen twee dochters en een zoon. Later werden ze grootouders van 6 kleinkinderen.

Gerard Karhof (en zijn broer) genieten vooral bekendheid als eigenaren van het gelijknamige carrosseriebedrijf in Purmerend. Karhof bouwde en bouwt nog steeds carrosserieën over de hele wereldfabriek.

Zoons in bedrijf

Het bedrijf is alweer jaren in handen van de zoons. Joop zorgde altijd voor het huishouden en de kinderen, maar hielp daarnaast ook mee in de zaak.

Kegelen en gym

Gerard houdt van kegelen en Joop gaat geregeld zwemmen en doet aan gym. Ze vieren het jubileum thuis met familie en vrienden.

Gerard en Joop Karhof werden verblijd met de komst van locoburgemeester Mario Hegger.