Henk komt op ons kantoor van de RSWP. Hij heeft een mailtje gestuurd of wij nog vrijwilligerswerk voor hem hebben.

Een man van middelbare leeftijd, zittend in zijn scootmobiel, komt moeizaam omhoog. Hij loopt met gebogen rug en maakt een ietwat sombere indruk. Hij geeft mij een hand en legt uit dat hij zo graag weer een zinvolle invulling zou willen hebben voor zijn dag. In het verleden heeft hij gewerkt als postbezorger en sorteerder maar door een reorganisatie en mede door zijn handicap stond hij als eerste op straat.

Hij vertelt dat hij alle straten uit zijn hoofd weet, hij weet bij welke flat de brievenbussen binnen zitten, welke tuinen goed toegankelijk zijn. Je merkt dat hij door hierover te vertellen weer enthousiast wordt over zijn vroegere werkzame leven.

Voetbalfanaat

Tevens is Henk een voetbalfanaat en wil daar graag over praten. Hij kan goed overweg met een I-pad en is niet te beroerd om eens een paar boodschapjes te doen voor iemand! Na ons gesprek gaat hij met rechte rug de deur uit en gaat aan de slag als vrijwilliger RSWP.

Inschrijven als vrijwilliger

Ik schrijf Henk in als vrijwilliger en zet in het systeem wat zijn kwaliteiten zijn. De volgende dag komt hij de eerste enveloppen al bij ons ophalen. Op zijn scootmobiel brengt hij de zware enveloppen voor ons weg. Daarna helpt hij een abonnee met zijn I-pad en de volgende dagen plakt hij stickers op 500!! flesjes water die wij gebruiken voor de campagne voor jonge mantelzorgers.

Henk heeft hierna een paar dagen rust, maar komt zelf vragen of wij geen klussen voor hem hebben.

Zinvol bezig zijn

Hij geniet van het zinvol bezig zijn en het doet hem goed dat wij zo blij met hem zijn! Ik ben zo blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen! In een gesprekje over hoe het het vindt bij ons geeft hij ook aan dat ook hij blij is om weer nuttig te zijn en gewaardeerd te worden! "Ik ben zo blij dat jullie op mijn pad gekomen zijn". Henk, ook wij zijn blij met jou!

Doen!

Wil jij ook je kwaliteiten zichtbaar maken en delen met ons? Neem contact met ons op via het servicepunt RSWP.

RSWP Purmerend. Het telefoonnummer is 0299 42 63 64. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook. Dat kan naar wonenpluspurmerend@rswp.nl