De turnsters en begeleiding werden alsnog in het zonnetje gezet door wethouder Mario Hegger.
De turnsters en begeleiding werden alsnog in het zonnetje gezet door wethouder Mario Hegger. (Foto: aangeleverd)

Wethouder feliciteert Rhönrad turnsters

PURMEREND - Wethouder van onder meer sport Mario Hegger was in het gymlokaal aan de Jan van Egmondstraat aanwezig bij de presentatie van de Purmerendse Rhönrad turnsters. Rhönrad is een vorm van turnen die zich afspeelt in een rond en groot rad.

Het is een zeer dynamische sport om naar te kijken en groeit gestaag. De Purmerendse turnvereniging GymNet heeft een groep actieve meiden die zich met deze sport bezighouden en op hoog niveau presteren.

Gymnet

In Nederland houden zo'n 17 verenigingen zich bezig met het Rhönradturnen. En er komen er nog steeds bij. Ook in Purmerend is een groep van rond de 25 sporters die zich actief met deze sport bezighoudt. Dit doen zij bij turnvereniging GymNet. Een aantal turnsters presteert op EK en WK niveau.

Alsnog felicitaties

Op zaterdag 25 mei jongstleden vond het NK Rhönrad plaats in Egmond aan Zee. De Purmerendse meiden behaalden ook hierbij een podiumplaats. Aangezien Mario Hegger niet aanwezig kon zijn bij het eind mei door Gymnet georganiseerde NK, feliciteerde de wethouder de turnsters die een podiumplaats behaalden, alsnog. Dit gebeurde tijdens de laatste training voor de zomerstop van het rhönradturnen.

Meerdere trainingen

Hegger kreeg een dynamische demonstratie voorgeschoteld, alsmede enkele individuele oefeningen. Hiermee hadden de turnsters zich destijds voor het NK geplaatst. De turnsters trainen meerdere keren per week in een gymzaal van het Jan van Egmond Lyceum aan de Hoornselaan.