Nadat MarktstadRun-voorzitter Michel Meijer de cheque overhandigde aan Ron Rijser (inzet) kregen de aanwezigen de gelegenheid met de handboog te schieten.
Nadat MarktstadRun-voorzitter Michel Meijer de cheque overhandigde aan Ron Rijser (inzet) kregen de aanwezigen de gelegenheid met de handboog te schieten. (Foto: Han Giskes)

Dubbele cheque voor Special Forces

Vervolg van voorpagina

Daags ervoor was de voorzitter, zijn vrouw Christy en twee leden van Special Forces door het bestuur van de MarktstadRun uitgenodigd om bij handboogschietvereniging Waterlandschutters een cheque van € 2.500,- te krijgen.

Leden met een beperking

Tijdens de laatste editie van de MarktstadRun is er geld ingezameld. De locatie om de uitreiking van de cheque te doen was gekozen omdat Waterlandschutters onlangs is toegetreden tot Special Forces.

De handboogschietvereniging heeft leden met een beperking, waaronder paralympiër Marco Griffioen en is bekend met schutters die een stoornis binnen het autisme spectrum hebben.

Vergroten participatie

Special Forces is een regionale beweging in Zaanstreek-Waterland die als doel heeft om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als middel ingezet om de zelfredzaamheid en (arbeids)participatie van deelnemers te vergroten. Special Forces staat voor Speciale mensen met Speciale krachten en mogelijkheden. De afgelopen jaren heeft Special Forces onder aanvoering van Ron Rijser aan bekendheid gewonnen.

Nooit geld gevraagd

Rijser was prettig verrast met de giften van in totaal € 10.000,-. "Ik ben nu 15 jaar bezig met het initiatief en heb nog nooit geld gevraagd. Maar van alle kanten wordt het me aangereikt. Dan vraag ik me weleens af waaraan we dat hebben verdiend. En ja, het komt uitstekend van pas zeker in de plannen en ideeën die we hebben. Dit helpt enorm. Het is echt geweldig."