In de natuur van Laag Holland kijk je je ogen uit.
In de natuur van Laag Holland kijk je je ogen uit. (Foto: aangeleverd door Bureau Toerisme Laag Holland)

Het is volop zomer in Laag Holland

REGIO - Het is volop zomer, tijd om naar buiten te gaan! Heerlijk genieten van de lange zonovergoten dagen, bloeiende velden en warme zonnestralen. In Laag Holland is het nu extra fijn en kijk je je ogen uit met prachtige velden en bomen vol fruit aan de horizon.

Slenter door de bijzondere straatjes of steegjes in Broek in Waterland, Edam, Monnickendam of de Rijp. Leer meer over de omgeving en haar geschiedenis tijdens een uitgestippelde stads- en gevelwandeling en laat je verassen. Liever even neerploffen op een terrasje? Dat kan bijvoorbeeld op één van de fijne pleinen, langs het water of in een landelijke theetuin.

De echte sportieveling kan heerlijk vertoeven op het Markermeer tijdens een zeil- of snelle Rib-tocht. Houd je het liever wat rustiger? Huur dan een fluisterboot of kano óf stap op een SUP-board en geniet van de uitgestrekte waterrijke gebieden van Waterland of de Eilandspolder. Onderweg kom je menig weidevogel of grazend vee tegen, want ook zij genieten van dit fijne gebied.

Ook op de fiets kun je in Laag Holland eindeloos genieten. Lange fietspaden leiden je tot de meest prachtige plekken! De keuze is aan jou…verzamel onderweg de lekkerste streekproducten, leer over de geschiedenis van alle bekenden forten met een tocht langs de Stelling van Amsterdam of geniet van de rust en weidse uitzichten met een fietstocht door één van de natuurgebieden.

Op zoek naar een uitje met de kinderen? Ga klimmen en klauteren bij de avonturenspeelplaats in het Twiske, op zoek naar kabouters in het Purmerbos of neem een frisse duik in één van de recreatiegebieden. Zit het weer niet mee? Kies dan voor een leuke theatervoorstelling, het filmhuis of één van de overdekte zwembaden. Plezier gegarandeerd!