Tijd om op de fiets te springen. Op naar Landsmeer.
Tijd om op de fiets te springen. Op naar Landsmeer. (Foto: aangeleverd door Bureau Toerisme Laag Holland)

Maak kennis met de natuur en cultuur in Landsmeer

REGIO - Op een steenworp afstand van Amsterdam en dan toch zo landelijk! Landsmeer heeft het beste van twee werelden. Natuur- en cultuurliefhebbers zitten hier helemaal goed. Want hoe leuk is het om tijdens een fijne fietstocht onderweg even af te stappen voor een bezoek aan een museum, een uitkijkpunt over de landerijen of recreatiegebied Het Twiske of om bijzonder vogels te spotten bij het Ilpverld.

Start bij bezoekerscentrum Ilperveld, waar je al wandelend kennis kunt maken met het Ilperpad. Vanuit hier kun je gebruik maken van het vogelkijkhuisje en het trekpontje naar het onderzoekscentrum. Heb je genoten van dit bijzondere stukje Ilperveld? Top, dan is het nu tijd om op de fiets te springen! Zet koers langs het kanaal, op weg naar Landsmeer. Onderweg is het leuk om een aantal stops te maken. Wat dacht je van een bezoek aan de Anton Heyboer galery?

De bekende Nederlandse kunstschilder en etser woonde met zijn vijf vrouwen in een commune in Den Ilp en liet een indrukwekkende hoeveelheid kunstwerken na. Deze stukken worden beheert en verkocht vanuit het kleurrijke huis. Hoe leuk om te beseffen dat kunstwerken vanuit Landsmeer tot over de hele wereld terug te vinden zijn.

Zie je een bordje van Het Twiske? Sla dan even af en neem meteen een stukje van dit mooie recreatiegebied mee. Een grote plas omringd door mooie strandjes, loslopende Schotse Hooglanders, een traditionele molen en diverse horecagelegenheden.

Vanuit Het Twiske fiets je gemakkelijk naar het centrum van Landsmeer. De ultieme afsluiter van deze dag. De diverse horecagelegenheden bieden keuze genoeg voor een heerlijk diner of afsluitende borrel.