Met de duim omhoog op de fiets bij Sporting de Gors de leerlingen Jildou, Perre en Mila. Rechts docent BSM Henk de Koning.
Met de duim omhoog op de fiets bij Sporting de Gors de leerlingen Jildou, Perre en Mila. Rechts docent BSM Henk de Koning. (Foto: Han Giskes)

Sporting de Gors steunt BSM DaVinci met marathon voor goede doel

PURMEREND - George Bruynesteijn, eigenaar van Sporting de Gors, schakelde meteen door naar een bergverzet toen Mila Kuller, Jildou van der Wal en Perre Schmidt, allen leerlingen van het DaVinci, hem vroegen om mee te werken aan een Spinning Marathon voor het goede doel. Een drie uur durende marathon met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor 'Kinderen met een Energiestofwisselingsziekte', om het belangrijke medicijnonderzoek te steunen. Zodat er wellicht uitzicht is om de ziekte te kunnen stoppen.

Alvorens de benen op de pedalen werden gezet, nam Perre Schmidt het woord. Hij legde uit waarom zij met het DaVinci BSM team (Bewegen Sporten Maatschappij) dit goede doel hebben gekozen en wat de ziekte doet met kinderen. En, niet onbelangrijk, wat het betekent om te leven met deze ziekte.

Spinning

De sfeer zat er vanaf het eerste uur goed in, met gangmaakster en stimulator/motivator Kelly Bruynesteijn. Niet dat de 'spinners' gespaard werden; verre van dat. Gelukkig werden zij door het BSM team voorzien van bananen van Patrick Hop (Dick Schaap) en AA drink van Hans Steevers, van slijterij De Druiventuin (winkelcentrum Meerland), om energie te kunnen blijven geven.

Topveiling

Onder leiding van George Bruijnestein, die zich als een heuse veilingmeester manifesteerde, werd een topveiling gehouden. "Fantastisch, dat Kriti Purmerend, Spijkerman Eten & Drinken, Brasa Purmerend, Hugo Boss by Deitmers Select, CONO kaasmakers en BestEscape Purmerend gifts/cadeaubonnen, lunch/diner bonnen sponsorden", aldus woordvoerder Dennis Schmidt. Er werd gretig en met veel energie geboden en overboden.

Mooi bedrag

Aan het einde van het derde en laatste uur spinnen werd de eindstand bekend gemaakt: een ongekend bedrag van € 2.125,-. Al met al was het een warme, gezellige en energieke Spinning Marathon en Mila, Jildou en Perre zijn geweldig blij met het enthousiasme van Sporting de Gors en de tomeloze inzet van alle 'spinners'.

Het BSM team zal met Stichting Forza4Energy4All meedoen met een driedaagse sportieve uitdaging in de Italiaanse Alpen. Op 5, 6 en 7 september zullen zij de drie machtige bergen (Gavia, Mortirolo en Stelvio) per fiets beklimmen. Doneren kan uiteraard nog steeds via https://actie.energy4all.nl/team/davinci4energy