"Toen ik hoorde dat ik was geselecteerd begon ik te gillen." (Foto: Han Giskes)

Yentl dolgelukkig op het podium

Vervolg van voorpagina

echt heel hard geoefend voor de auditie en ben zo blij dat het is gelukt!'' Helaas werd het geen Annie maar wel als 'oh my goodness' Tessie. ''Een hele leuke ensemblerol, die goed bij haar past'', vult haar moeder Daniëlle aan. "Er waren duizend aanmeldingen voor de auditie, daarvan werden er 600 geselecteerd om auditie te komen doen. Na vele rondes bleven er in de finaleronde dertig over, en daar zat Yentl bij. We wisten toen nog niet voor welke rol. De regisseur William Spaaij bestudeerde de kinderen op karakter en zocht daar de passende rol bij uit.''

Try outs op 5 en 6 november in Het Park in Hoorn, daarna grote première op 1 december

Er zijn vijf groepen samengesteld die afwisselend de voorstellingen doen, elk 24 shows per jaar, het maximum voor kinderen.

Leuke rol

Wie is Tessie precies? Yentl: "Wat Tessie doet is vooral proberen om de groep bij elkaar te houden. Tessie probeert alles goed te doen. Ze denkt dat ze heel slim is maar is eigenlijk best dom en naïef. Een leuke rol om te spelen.'' Of ze tekst krijgt en hoeveel dan, dat weet ze nog niet, het is nog afwachten op het script. Maar ze kan er alleen maar op vooruit gaan: "Bij Ciske had ik helemaal geen tekst."

Toeren

Sinds april komen de groepen al elke zondag samen om elkaar een beetje te leren kennen zodat er ook wat chemie op het podium wordt gecreëerd. De echte repetities beginnen op 1 oktober, drie keer per week na school. Op 1 december gaat de musical in première na een try out in Hoorn op 5 en 6 november. Daarna gaat Annie, met Yentl, het hele land door.

Talent

Musicalster worden, dat is was Yentl wil. Ze heeft er veel voor over. Naast de RTL Broadway Talent lessen heeft ze zangles en pianoles. Maar daarnaast verzorgt ze haar pony, en dan gaat ze na de zomer ook nog naar de middelbare school, het Clusius, waar ze gelukkig wel een omgeving heeft gevonden die haar talent de ruimte wil geven.

Uniek en bijzonder

Daniëlle: "De directeur zei: 'Als dit haar talent is moeten we dat stimuleren en kunnen we over 10 jaar zeggen; dat meisje heeft bij ons op school gezeten.' Want het is natuurlijk best uniek en bijzonder; het is een droom voor veel kinderen en dat jij dan de kans krijgt om mee te spelen."

Yentl kan in ieder geval niet wachten.