André Hazes jr. trad eerder op in het park.
André Hazes jr. trad eerder op in het park. (Foto: aangeleverd)

Mega Jordaan Festijn in Leeghwaterpark met kanjers van artiesten

PURMEREND - Zaterdag 14 september wordt in het Leeghwaterpark het Mega Jordaan Festijn gehouden. Met een line-up die spectaculair te noemen is, want achtereenvolgens Snollebollekes, Tino Martin, Peter Beense, Trafassi, Yves Berendse, Dario, Frank van Etten, Quido van der Schaaf en tal van andere Nederlandstalige artiesten maken hun opwachting. Dat wordt dus echt een feestje!

Waar het Jordaanfestijn vijf jaar geleden klein begon op het Slotplein in Purmerend is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig en groot evenement; vandaar ook de naam Mega Jordaan Festijn. Het is niet meer weg te denken uit Purmerend. Vele duizenden bezoekers wisten de afgelopen jaren hun weg te vinden naar dit muzikale en gezellige dagje uit.

Juiste mix

Vele, voornamelijk, Nederlandstalige artiesten wisten het feest te waarderen en treden maar wat graag op. "Artiesten als Yves Berendse, Robert Leroy, Quincy, John West, André Hazes en Gerard Joling heb op een van de vorige edities hun opwachting gemaakt", aldus Lee van der Neut van de organisatie.

Hij en zijn mede-organisatoren zijn blij dat op 14 september opnieuw grote namen komen om het feest compleet te maken. "Juist de mix, muziek en vermaak voor jong en oud, maakt dat het festival geschikt is voor het hele gezin."

Snollebollekes is een feestact uit Best opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj's Jurjen Gofers en Maurice Huisman. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als 'een combinatie van moderne sound met hoempapa'. Kemps, vooral bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single, Vrouwkes, was een uit de hand gelopen grap van het radioprogramma Rick in de Morgen.

Lees verder op pagina 3

Vele duizenden mensen komen jaarlijks af op het festijn.