Afbeelding
(Foto.kerkhofoverwheersepolderdijk.nl )

Taalpodium Kerkhof-Galerie

PURMEREND - Zondagmiddag 25 augustus biedt Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk in Purmerend dichters en schrijvers een podium om in een parkachtige omgeving hun verhalen te vertellen, hun gedichten voor te dragen voor volwassenen en/of kinderen.

Zondagmiddag 25 augustus biedt Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk voor de tiende keer dichters en schrijvers de mogelijkheid om in een parkachtige omgeving voor te dragen dan wel voor te lezen. Het is de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal. Dit keer worden ook duidelijk schrijvers en dichters uitgenodigd die ook voor kinderen kunnen en willen voordragen.

De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lagergelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is een expositie met schilderijen van Carine van de Noort en sieraden van Mana Ottmer. In de tuin staan een aantal monumenten en beelden.

Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen alwaar dichter/schrijver op eigen gekozen plek vrij is te beginnen of te eindigen met zijn/haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan/langs komen, is de dichter/schrijver in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.

Meer informatie: info@keeskasbergen.nl of 0299-427823. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.