Volop concentratie bij een van de deelnemers aan het toernooi van vorig jaar.
Volop concentratie bij een van de deelnemers aan het toernooi van vorig jaar. (Foto: Han Giskes)

Weekend lang jeu de boules op Koemarkt

PURMEREND - Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus verandert de Koemarkt in een grote zandvlakte. Die dagen organiseert PV De Purmer Boules het 7e 'Koemarkt jeu de boules toernooi'.

Op de eerste dag is het evenement speciaal voor spelers met een W (wedstrijd)licentie, de zondag is het voor alle anderen inclusief de sponsors. Voor het toernooi wordt de Koemarkt grotendeels omgetoverd tot een groot jeu de boules speelveld van zand. Op zaterdag is het toernooi voor wedstrijdspelers. Op zondag organiseren wij recreanten wedstrijden en spelen de sponsorteams. Wilt u meespelen op zondag? U kunt zich individueel of per team van 3 personen inschrijven. U zult zich verbazen, want het lijkt zo simpel om de 'ballen te werpen', maar er komt heel wat techniek bij kijken. Voor verdere informatie over inschrijvingen verwijzen wij u naar onze website (www.purmerboules.nl).

Wanneer u niet meespeelt, nodigen wij u van harte uit om de spelers dit weekend aan te komen moedigen. Strijkt u daarna ergens neer om iets te nuttigen, kijk vooral welke horecagelegenheden sponsoren. Op zaterdag wordt er tussen 10.00 en 17.00 uur gespeeld en op zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. Na afloop van beide dagen vindt de prijsuitreiking plaats.

Het beoefenen van onze sport is niet aan leeftijd gebonden. Zo is het jongste clublid (inmiddels) 14 jaar en ons oudste (actieve!) clublid over de 100 jaar.
Nieuwe leden zijn altijd welkom, van jong tot oud! Ervaren en onervaren spelers, iedereen is welkom. De club organiseert met regelmaat (gratis) trainingen voor leden om de diverse technieken beter te leren beheersen. De Purmer Boules is gevestigd aan sportpark de Munnik, Flevostraat (bij de hockeyvelden/atletiekvereniging).