Op zoek naar vleermuizen in Purmerend.
Op zoek naar vleermuizen in Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Nacht van de vleermuis bij IVN Waterland

PURMEREND – In het laatste weekend van augustus wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan de Europese Nacht van de Vleermuis. IVN Waterland organiseert daarom op vrijdagavond 23 augustus in Heel Europa een presentatie en excursie over vleermuizen. Aanvang 20.00 uur.

Zo komt u van alles te weten over de diverse soorten vleermuizen, hun leefgedrag en de gebieden waar ze voorkomen. Bij goed c.q. droog weer gaat men na afloop van de presentatie, als de zon onder is, op vleermuizenexcursie. Met een batdetector gaan iedereen op pad om te ontdekken welke soorten vleermuizen er in onze leefomgeving zijn. Omdat van tevoren niet altijd met zekerheid is vast te stellen waar de vleermuizen zich precies bevinden is de excursie per fiets. Het is dan ook van belang dat u dan ook met de fiets richting de excursie komt. Hierdoor is er een grotere kans op een succesvolle ontmoeting met de vleermuizen.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Ook voor kinderen vanaf een jaar of 10 is het erg leuk en interessant. . De activiteit is IVN-leden en donateurs gratis, niet-leden betalen € 6,-.