Filmhuis hervat eind deze maand

PURMEREND - Filmhuis Purmerend hervat eind van deze maand de programmering. De films worden gedraaid in Het Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (schuin tegenover theater De Purmaryn).

Dinsdag 27 augustus om 13.30 en 20.30 uur 'Le grand bain' van regisseur Gilles Lellouche.

Delphine, voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel heeft gehad, traint een groepje mannen van middelbare leeftijd in de kunst van het synchroonzwemmen. De heren zijn van diverse pluimage, maar samen vormen ze een hecht team.

Vrijdag 30 augustus 20.30 uur 'God only knows' van Mijke de Jong.

Grote zus Doris schiet depressieve Thomas (57) te hulp als hij op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen. Jongere zus Hannah denkt dat het beter is als Thomas professionele hulp zoekt. Zij drieën hebben een diepe emotionele band, maar hun interactie in de dagen daarna levert steeds meer conflicten op.

Zaterdag 31 augustus om 20.30 uur 'Blaze' van Ethan Hawke.

Eerbetoon aan singer-songwriter Blaze Foley, sleutelfiguur in de Texas Outlaw, een muziekbeweging in de jaren '70 en '80. We volgen de zanger in verschillende levensfasen: zijn relatie met Sybil Rosen, met wie hij in een boomhut woonde; de impact van zijn nummers, ook op country-artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard; en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Omdat hij altijd in een pak van duct-tape liep, werd ook zijn kist ermee bedekt.

Voor het reserveren van kaarten kijk op https://www.filmhuispurmerend.nl Vrienden hebben op vertoon van de pas gratis toegang.