Afbeelding
(Foto: )

Nacht van de nachtvlinders met het IVN Twiske

REGIO - Op vrijdagavond 30 augustus aanstaande kunt u onder leiding van IVN gids Nico Dekker de nacht van de nachtvlinders bijwonen.

Met een speciale lamp en laken gaan we nachtvlinders lokken na zonsondergang. Als het meezit zullen we 35 tot 40 soorten kunnen zien van klein (micro) tot groot (macro).

In totaal zijn er in Nederland ongeveer 2200 soorten nachtvlinders welke zijn onderverdeeld in plm. 900 macro's en 1300 micro's. We zullen die avond zeker enkele soorten zien die in of bij riet leven, zoals de rietvink. Houdt er rekening meer dat er ook andere insecten op de lamp af kunnen komen (knutjes).

Tekst en uitleg

Nico zal tekst en uitleg geven bij de gevangen vlinders in een potje zodat ze goed te zien zijn. De vlinders worden na afloop weer vrijgelaten. Een zaklamp is handig om mee te nemen. Loepjes worden beschikbaar gesteld.

Tijdstip: 21.00 uur. Einde hangt af van het weer. U bent vrij om te gaan, duurt tot uiterlijk ongeveer 24.00 uur. Locatie: Kanaaldijk 32, 1121 NX Landsmeer (erf Nico Dekker). De kosten zijn € 2,50 euro per persoon. (Leden van het IVN en KNVV en kinderen tot en met 2 jaar gratis).

Opgeven verplicht

Vooraf opgeven is verplicht, via excursies@ivntwiske.nl of telefonisch bij Karin Stroet, tel. 06 51 64 94 11 (spreek svp een boodschap in).

Er is plaats voor maximaal 17 deelnemers.