Artiesten vinden het een feest om erbij te zijn. En het publiek stroomt massaal toe.
Artiesten vinden het een feest om erbij te zijn. En het publiek stroomt massaal toe. (Foto: aangeleverd)

Mega Jordaan Festijn begint steeds meer te leven

PURMEREND - Zaterdag 14 september wordt in het Leeghwaterpark het Mega Jordaan Festijn gehouden. Met medewerking van Snollebollekes, Tino Martin, Peter Beense, Trafassi, Yves Berendse, Dario, Frank van Etten, Quido van der Schaaf en tal van andere Nederlandstalige artiesten.

Het evenement is uitgegroeid tot een volwaardig evenement; vandaar ook de naam Mega Jordaan Festijn. Het is niet meer weg te denken uit Purmerend. Vele duizenden bezoekers wisten de afgelopen jaren hun weg te vinden naar dit muzikale en gezellige dagje uit.

Hij en zijn mede-organisatoren zijn blij dat op 14 september opnieuw grote namen komen om het feest compleet te maken. "Juist de mix, muziek en vermaak voor jong en oud, maakt dat het festival geschikt is voor het hele gezin."

Snollebollekes is een feestact uit Best opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj's Jurjen Gofers en Maurice Huisman. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als 'een combinatie van moderne sound met hoempapa'. Kemps, vooral bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single, Vrouwkes, was een uit de hand gelopen grap van het radioprogramma Rick in de Morgen.

Het werd in 2013 een bescheiden succes. Het nummer werd een jaar later tijdens de Buma NL Awards uitgeroepen tot beste single van dat jaar. De opvolger, Snollebolleke, werd in Nederland geen hit maar bereikte in de Belgische Ultratop 50 de tweede plaats. Na carnavalskrakers als Links, Rechts (toevallig ook nog het lijflied van de Nederlands dameselftal tijdens het EK en WK voetbal, en Alaafrojack werd in 2016 het nummer Daar gaat ze dan aan het repertoire toegevoegd, met het refrein van Clouseau en de videoclip waarin onder andere Dries Roelvink figureert.

Kaarten voor het Mega Jordaan Festijn op zaterdag 14 september in het Leeghwaterpark zijn te koop via www.megajordaanfestijn.nl of bij Cafe Rooie Sien, Cafe Tante Fietje en bij Primera.