Kortebaandraverij Beemster in aantocht

MIDDENBEEMSTER – Op donderdag 29 augustus om 13.00 uur is het zover: de jaarlijkse kortebaandraverij op de Rijperweg in Middenbeemster. Pikeurs gaan dan weer tegen elkaar strijden om als eerste over de finish heen te komen. Ook kan er – net zoals voorgaande jaren – gewed worden.

Vroeger was de kortebaandraverij al een populair evenement in de Beemster. Boeren zetten hun paarden in en lieten deze tegen elkaar racen, maar de boerenbedrijven moderniseerden. De paarden maakte plaats voor trekkers en de draverij bloedde uiteindelijk dood. Totdat in 2012 een paar enthousiaste Beemsterlingen de kortebaandraverij opnieuw organiseerde. Inmiddels is dit alweer het achtste jaar dat de Beemster kortebaandraverij wordt georganiseerd door de commissie kortebaandraverij van Stichting Beemster Gemeenschap in samenwerking met de NDR.

Wedden op de paarden

Een draverij en weddenschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus kan er dit jaar natuurlijk weer worden gewed. Het is erg makkelijk om hier aan mee te doen. Je meld je bij de wagen van de totalisator en voorspeld welk paard er gaat winnen. Op een scherm kun je zien hoeveel er per paard per ingelegde euro wordt uitbetaald. Hoe minder kans een paard heeft, hoe hoger het bedrag. Daarnaast kun je ook meedoen aan plaatsweddenschap of aan een toto.

Wedden vanaf € 0,50

Mocht je nog extra uitleg nodig hebben dan kun je naar één van de medewerkers stappen. Zij kunnen je precies uitleggen hoe het werkt. Je hoeft niet bang te zijn dat je thuis komt met een lege portemonnee, wedden kan namelijk al vanaf € 0,50.