Afbeelding
(Foto: Picasa)

Open dagen collectieboomgaard

BEEMSTER - Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september houdt de POMologische Vereniging Noord-Holland van 10.00 tot 16.00 uur open dagen op de zogeheten collectieboomgaard aan de Volgerweg 26 (hoek Middenweg) in Middenbeemster. De entree is gratis.

Fruitboom uitzoeken, gratis fruit proeven, antwoord krijgen op vragen over eigen bomen, proeven van fruitcreaties en appelsap of lekker relaxed dwalen door een prachtige boomgaard met 340 verschillende rassen. Het kan allemaal gedurende dit weekend.

Naast de kramen van de werkgroepen van de POM zijn er ook fruit gerelateerde bedrijven en kunstenaars. Bovendien viert de Beemster polder dit jaar het twintigjarig lidmaatschap als Werelderfgoed. Daarom is er voor iedere bezoeker een verrassing en staan er twintig appelboompjes (Beemster Herfst en Beemster Vroeg) in hun pot te wachten op een gelukkige winnaar.

De rijpe vruchten zijn te proeven aan de smaaktafels die vrij toegankelijk zijn. Er staan diverse kramen met informatie betreffende de POM en het persen van sap door OPA, cider maken, een foto-expositie van Ruud Streefkerk, kunstwerken gemaakt van keukengerei en de honingkraam van Gerrit Ponne.

Afbeelding