Afbeelding
(Foto: René Janssen)

Lezing over vleermuizen en een excursie in het Twiske

REGIO - Op vrijdagavond 6 september vanaf 19.30 uur wordt er door IVN-Twiske weer de welhaast traditionele vleermuisavond verzorgd in de kantine van zorgboerderij De Marsen. Gids en excursieleider Jan Boshamer verzorgt een introductie over deze fascinerende dieren en wat we (hopelijk) gaan zien.

Na afloop van de lezing gaan we met een bat detector het gebied in om vleermuizen in hun natuurlijke omgeving te beluisteren en te bekijken. Een bat detector is een apparaat dat de hoge echolocatie geluiden op kan vangen en voor ons hoorbaar maakt. Kinderen kunnen véél hogere geluiden horen dan volwassenen; het is leuk als zij rondvliegende laatvliegers (een grote 'boerderijsoort') kunnen horen zonder detector.

Spannende avond

Het is altijd weer een spannende avond, werkt het weer mee? Willen de vleermuizen een beetje vliegen? Zaklamp mag mee, wie weet wat we nog meer zien.

Voor eventuele vragen kunt u een mail sturen aan Jan Boshamer. Zijn e-mailadres is janboshamer@planet.nl

Vooraf opgeven

Van tevoren opgeven is noodzakelijk. Dit is mogelijk door een mail te sturen naar xcursies@ivntwiske.nl of (als u geen e-mail heeft) een telefoontje naar Karin Stroet, telefoon 06 51649411. Spreek wel een boodschap in, want anders weet Karin nog van niks.

Er is plaats voor maximaal 18 deelnemers.

Locatie: zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1, 1121 HZ Landsmeer

De kosten bedragen € 2,50 euro per persoon (leden van het IVN en KNNV en kinderen tot en met 12 jaar gratis).