"Wat fijn dat ik weer eens hoor dat ik er leuk uitzie"

Mien is onze 78-jarige vrijwilliger, die wij vorige maand hebben voorgesteld in deze column.

Zij is toen gestart met een huisbezoek bij mevrouw P. waarmee zij direct een klik had. Mien vertelt mij dat ze het ontzettend leuk vindt om bij mevrouw P. op bezoek te gaan en vraagt of wij nog iemand hebben die een vriendschappelijk huisbezoek op prijs stelt. Toevallig krijgen wij net een nieuwe aanvraag binnen. Een mevrouw wil graag meer inzicht in haar administratie.

Wij waarderen de hulp die de vrijwilligers ons bieden

Haar echtgenoot doet dit altijd maar heeft niet het geduld om uit te leggen hoe je moet telebankieren. Mien maakt een afspraak en ook nu merkt Mien dat zij wat voor dit echtpaar kan betekenen.

Win-win situatie

Mien komt langs om te vertellen hoe het gaat, ze ervaart het vrijwilligerswerk als een win-win situatie; zij maakt iemand blij maar ze wordt er zelf ook zo blij van. Omdat zij er altijd up-to-date uitziet complimenteer ik haar en ik zie dat het haar goed doet. Zij zegt ook dat het zo fijn is om dat weer eens te horen, als je alleen bent zegt niemand thuis dat immers meer tegen je!

Praten over Amsterdam

Mien geeft ook aan dat ze een paar weken naar haar dochter in Zeeland gaat; geen punt want zij maakt zelf de afspraken met de abonnees. Na haar afwezigheid belt zij mevrouw P. op en die is weer blij dat zij komt. Ze kunnen wel uren praten over hun tijd in Amsterdam, maar ook over alledaagse zaken.

Niet alleen mevrouw P. is blij, ook wij waarderen de hulp die de vrijwilligers ons bieden!

Neem contact op

Ook zin in vrijwilligerswerk? Wilt u ook weer gewaardeerd worden om wat u doet of wie u bent? Neem dan contact met ons op via het servicepunt RSWP. Telnr: 0299-426364

RSWP Purmerend • 0299 426 364 • wonenpluspurmerend@rswp.nl