Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Sportief feest voor 60-jarige Argonauten

De Rijp - Op een zonovergoten zondag vierden de Argonauten het 60-jarig bestaan van de vereniging. Met drakenbootracen en een workshop suppen stond de kano nu niet even centraal, maar was er voor jong en oud, (oud)leden en aanhang iets actiefs te doen.

Sportief en gezellig

Zoals het een sportclub betuigt, worden jubilea gewoon sportief gevierd. In de openingsspeech stond voorzitter Evert Konijn dan ook niet uitgebreid stil bij de geschiedenis van de club, maar werden de aanwezige leden van vroeger aangewezen als vraagbaak over het verleden. Er was wel even aandacht voor de sportieve prestaties van de jeugdleden.

Gezelligheidsclub

Maar ook benadrukte hij dat kv Argonauten een gezelligheidsclub is. En dat werd op deze middag eens te meer duidelijk. Zo'n 20 leden gingen de uitdaging aan om in plaats van in een kayak, nu eens in een drakenboot te stappen. Zusterclub Odysseus uit Alkmaar was hiervoor aanwezig met prachtige boten. Opgezweept door echte trommelaars werd er een sportieve strijd gestreden.

Suppen

Ook de workshop suppen door iksupschermer.nl was een succes. Na afloop van al deze sportiviteit was er nog gelegenheid genoeg om te zwemmen, spelevaren en een hapje te eten. Allemaal op het terrein rond het clubhuis van de Argonauten dat daar uitstekend geschikt voor is.

Dit jubileumjaar loopt er een speciale jubileumactie, gesponsord door kanocentrum Arjen Bloem uit Wormer en Carteam Leo Borst uit De Rijp. Jongeren tot en met 12 jaar kunnen met ingang van heden een jaar lang lid worden voor maar 25 euro, dat is een korting van maar liefst 70 euro. Er zit wel een maximum aan het aantal kinderen dat van deze actie gebruik kan maken. Ook oudere kinderen en volwassenen mogen natuurlijk lid worden, hiervoor geldt een korting van 25% i.v.m. het jubileumjaar. Zie voor meer informatie en de voorwaarden: kvargonauten.nl of kom gewoon een keer langs op vrijdagavond.

Afbeelding
Afbeelding