Afbeelding
(Foto: )

Héél Beemster en omgeving bakt

BEEMSTER - Korenmolen De Nachtegaal in Middenbeemster sluit een bijzonder jubileumjaar af met de bakwedstrijd 'Heel Beemster en Omgeving bakt'. Dit naar het landelijk bekende tv-programma Heel Holland Bakt.

Al 350 jaar lang wordt er met het meel van de molen gebakken. Niet alleen brood maar ook pannenkoeken zoals te zien is op schilderijen van Hollandse meesters.

Na 350 jaar 'zingen' de molenstenen van De Nachtegaal nog steeds volop en wordt met 'wind en minnekracht het graan tot meel gebracht'.

Workshop

Aan deze bakwedstrijd kunnen 90 thuisbakkers deelnemen. Er kan ingeschreven worden voor de categorieën 'taart, 'cake en koek' of 'brood'. Op zaterdag 5 oktober verzorgen de bekende Purmerendse bakkers Harry en Marcel de Groot een workshop in De Kosterij te Middenbeemster. Zij geven dan een kijkje in hun 'keuken' hoe zij hun kwaliteitsproducten bereiden.

Uitslag in Keyserkerk

Zaterdag 9 november moeten de baksels worden ingeleverd bij een deskundige jury. Tijdens een grote manifestatie op deze dag in de Keyserkerk van Middenbeemster zal de jury haar keuze van de winnende baksels toelichten.

Tot 29 september inschrijven

Inschrijven kan nu al. De inschrijving sluit uiterlijk 29 september.

Alle informatie en het reglement van deze bakwedstrijd staat op 'Heel Beemster bakt'.