Kermistijdrit wordt gereden op nieuw parcours

VOLENDAM - Na afwezigheid van een jaar zal de alom bekende Volendammer Kermistijdrit weer worden gehouden. Deze vindt plaats op woensdag 4 september. De start van de verschillende categorieën is om 17.30 uur.

Vorig jaar kon de tijdrit in verband met dijkwerkzaamheden en het gebrek aan veiligheidsmaatregelen niet worden verreden. Dat neemt niet weg dat populariteit van deze immer goed georganiseerde tijdrit heeft ingeboet. Steker nog, deze is nog elk jaar toegenomen. Het mooiste bewijs daarvan is dat er tijdens de laatste rit, in 2017, liefst 150 renners hadden ingeschreven.

Purmerend

Er is nu gekozen voor een nieuw parcours in de Purmer waar men over de Edammerweg en de Purmerdijk dijk 3 rondes van 5 kilometer zal rijden. Met start en finish aan de Visserijweg, ter hoogte van Harcotom, in Purmerend.

Zoals altijd wordt er voor het startgeld van €12,50 gezorgd voor Volendammer prijzen verdeeld over alle categorieën. Er zal gebruik gemaakt worden van digitale tijdwaarneming en zal een live tijdsregistratie op beeldscherm worden getoond.

Categorieën

Start om 17.30 uur voor de volgende categorieën:

VD2: Junioren dames 15 tot en met 19 jaar, VH2: Junioren heren 15 tot en met 19 jaar. TC Volendam racefiets klassement: D3: Dames vanaf 20 jaar, VH6: Veteranen 3 heren 60 jaar en ouder, Master 60+, VH5: Veteranen 2 heren 50 tot en met 59 jaar, Master 50+, VH4: Veteranen 1 heren 40 tot en met 49 jaar, Masters 40+, VH3: Senioren heren 20 tot en met 39 jaar. Om 20.00 uur is de start van de laatste renner. START & FINISH: Visserijweg, Purmerend (thv Harcotom)

Deelnemers die geen eigen chip hebben kunnen er tegen betaling van € 5,- een huren bij de organisatie.